Perlinė košė su mėsa moliniuose indeliuose

Perlinė košė su mėsa moliniuose indeliuose
Ingredientai:
  • Sultinys, 1.5 litro
  • Mėsa, 600 gramų
  • Perlinės krupos, 400 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą (gali būti įvairi, tinka ir paukštiena ar faršas) supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais ir palikite 10 min. pasimarinuoti.

  2. Mėsą šiek tiek apkepinkite gerai įkaitintoje keptuvėje, tuomet sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, dar šiek tiek pakepinkite. Sudėkite tarkuotas ar smulkiai pjaustytas morkas. Trumpai patroškinkite. Suberkite perplautas perlines kruopas, išmaišykite.

  3. Mišinį sudėkite į molinius indelius ir pilkite sultinio (jeigu neturite, tai tiks ir vanduo) taip, kad nuo viršaus liktų apie 2 cm, nes kruopos išbrinks.

  4. Indelius statykite į iki 200C įkaitintą orkaitę, kepkite 20 min. Tuomet sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170-180C ir kepkite dar valandą. Galiausiai orkaitę išjunkite ir indelius dar 20 min. palaikykite orkaitėje, kad košė pasišutintų.

  5. Labai skanus, sotus ir pigus patiekalas. Žinoma, šią košę galima ruošti ir su daugiau įvairių daržovių. Galima patiekti su raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Jelena
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Dalė
2017-10-31 16:09
Lux košė žiemos pietums
Alina
2017-06-23 19:07
Labai skani košė, tik aš įdėjau po šaukštą sviesto , o prieš troškinant mėsą truputį palydžiau spirgų. Ačiū
marta
2016-12-07 16:20
taip skanu