- Agurkai (kiek tilps į 3 l stiklainį)
- Juodųjų pipirų žirneliai, 5 vienetai
- Švieži krapai, 1 pundelis
- Česnakų skiltelės, 4 vienetai
- Juodųjų serbentų, vyšnių ir krienų lapai
- Rupi nejoduota druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Į gerai išplautą stiklainį sudėkite švariai nuplautus agurkus,krienų, vyšnių ir serbentų lapus, ant viršaus - česnakų skilteles, pipirus.
Viską užpilkite šaltu švariu vandeniu, kuriame ištirpinta druska (būtinai nejoduota, nes priešingu atveju agurkai gali išeiti minkšti ir netgi beskoniai). 1 litrui vandens imti 1 šaukštą druskos.
Stiklainį uždenkite platikiniu dangteliu ir laikykite šaltame rūsyje. Agurkai įrūgsta per 3-4 mėnesius.
Pagal šį receptą agurkai visada išeina skanūs, traškūs ir kieti. Jeigu norite, kad stovėtų ilgiau, ant agurkų viršaus uždėkite kelis krieno šaknies griežinėlius - tai padeda apsaugoti konservus nuo pelėsio.