- Sviestas, 80 gramų
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 1 stiklinė
- Vanilinis cukrus, 2 žiupsneliai
- Varškė, 400 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, 5 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai/soda, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Ištirpinkite sviestą, kiek atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį, sudėkite trečdalį cukraus, vanilinį cukrų, išmaišykite.
Po truputį suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, išminkykite minkštą tešlą, pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Kepimo formą (22 cm skersmens) patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Plaktuvu gerai išmaišykite varškę, likusį cukrų, grietinę, krakmolą, 3 trynius, truputį vanilinio cukraus, sudėkite ant paruošto pagrindo.
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Išplakite 3 baltymus, plakdami po truputį įmaišykite cukraus pudrą, apdėkite pyragą ir dar kepkite 15-20 minučių, kol gražiai pagels.
Atvėsinkite iki kambario temperatūros, porą valandų palaikykite šaltoje vietoje ir patiekite.
2017-02-17 16:58