- Miltai, 300 gramų
- Kepimo milteliai arba soda, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 300 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 pakeliai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Sviestas, 500 gramų
- Malti lazdynų riešutai , 1 valgomasis šaukštas
- Riebalai formai patepti
- Kakava, 1 valgomasis šaukštas
- Liesa varškė, 750 gramų
- Vanilinis pudingas, 1 pakelis
- Šokoladinis pudingas, 1 pakelis
Persijokite į dubenį miltus ir kepimo miltelius, sudėkite pusę cukraus, 200 g sviesto, pakelį vanilinio sukraus, įmuškite 2 kiaušinius ir užminkykite tešlą.
Formą patepkite riebalais ir pabarstykite riešutais.
3/4 tešlos iškočiokite, išklokite formą ir padarykite kraštelius. Likusią tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną įmaišykite kakavos. Abi dalis padėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Paruoškite įdarą: ištirpinkite likusį sviestą. Pertrinkite varkę su kiaušiniais, cukrumi ir pakeliu vanilinio cukraus, supilkite sviestą.
Masę padalinkite į dvi dalis: į vieną įmaišykite šokoladinį pudingą, į kitą - vanilinį.
Įdarą sudėkite į maišelius, nukirpkite kampučius ir pakaitomis užspauskite ratu tai vieno, tai kito.
Iš atšaldytos tešlos padarykite volelius, supjaustykite riekutėmis ir pakaitomis išdėliokite ant pyrago viršaus.
Kepkite valandą. Atvėsinkite ir patiekite.
2013-04-10 16:15
200g naudoji tešloje, kitus - varškės įdare.
Taip pat sviestu gali tepti skardą...