- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Varškė, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 7 gramai
- Miltai, 1 stiklinė
- Slyvos, 15 vienetų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Kiaušinius išplakite iki purumo, tuomet suberkite cukrų ir vėl gerai išplakite. Įmaišykite varškę, perplakite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir sumaišykite tešlą.
Kepimo formą patepkite sviestu ar išklokite kepimo popieriumi, tuomet sudėkite tešlą.
Ant tešlos viršaus sudėliokite riekelėmis pjaustytas slyvas.
Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
Drėgnas, skanus ir labai paprastai paruošiamas pyragas. Vietoje slyvų galima naudoti ir obuolius, kriaušes, persikus...
2024-07-27 22:06