- Svogūnas, 100 gramų
- Morkos, 200 gramų
- Poras (didesnis), 1 vienetas
- Lęšiai (raudonieji), 200 gramų
- Aliejus, 40 mililitrų
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Vanduo, 2 litrai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, apkepinkite aliejuje iki kol šiek tiek suminkštės, taps skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai tarkuotas morkas ir kepinkite dar porą minučių. Į tą pačią keptuvę dėkite labai plonais žiedeliais pjaustytą baltąją poro stiebo dalį. Uždenkite ir visas daržoves patroškinkite 5-7 minutes. Kartas nuo karto permaišykite.
Užvirinkite vandenį, sudėkite troškintas daržoves, palaukite, kol vanduo užvirs. Tuomet suberkite lęšius ir virkite dar apie 15 min. ant nedidelės ugnies iki kol lęšiai suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais.
Sriubą galite pagardinti šviežiais, smulkintais žalumynais.
Lengvai paruošiama, skani sriuba.
2018-10-29 22:30