Pagerintas sorų apkepas

Pagerintas sorų apkepas
Ingredientai:
  • Sorų kruopos, 100 gramų
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Pienas, 250 mililitrų
  • Druska
  • Cukrus
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas
  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Slyvos, 200 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirkite tirštą sorų kruopų košę, atvėsinkite, įdėkite su cukrum išsuktus kiaušinius ir išmaišykite. Šviežius obuolius ar slyvas nulupkite, pašalinkite sėklas ir kauliukus.

  2. Vaisius susmulkinkite, sudėkite į puoduką, pridėkite sviesto, cukraus, cinamono ir maišydami troškinkite, kol vaisiai truputį sukris. Į paruoštą kepimo indą įdėkite sluoksnį košės, sluoksnį troškintų obuolių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti sorų kruopų košės (galite ir nesluoksniuoti, sumaišyti ir taip).

  3. Patepkite kiaušinio plakiniu, apšlakstykite sviestu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Porcijų skaičius: 25
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą