- Pienas, 600 mililitrų
- Muskato riešutas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Svogūnas, 1 vienetas
- Gvazdikėliai, 3 vienetai
- Sviestas, 50 gramų
- Grietinė, 6 valgomieji šaukštai
- Lauro lapai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai, 5 vienetai
- Džiūvėsėliai, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Pieną įpilkite į nedidelį indą, suberkite muskato riešutus, lauro lapelius, pipirus, gvazdikėlius, įdėkite perpjautą pusiau svogūno galvutę. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs, tada nukaiskite ir palikite pusvalandį nusistovėti.
Pieną perkoškite, suberkite džiūvėsėlius. Kaitinkite apie 5 min. ant silpnos ugnies, kol pradės tirštėti.
Sudėkite sviestą ir grietinę, pakaitinkite dar porą minučių ir patiekite su žuvies patiekalais.