- Kietai virti kiaušiniai, 5 vienetai
- Kiaulienos ir jautienos faršas, 250 gramų
- Nedidelis svogūnas, 1 vienetas
- Baltas vynas, 150 mililitrų
- Pomidorų padažas arba pasta, 4 valgomieji šaukštai
- Kieto sūrio pagal skonį
- Druskos, muskatų ir pipirų pagal skonį
- alyvuogių aliejaus
- Pienas, 500 mililitrų
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 15 gramų
Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite faršą, paskleiskite, kad neliktų gumuliukų. Apkepkite.
Į apkeptą faršą sudėkite susmulkintą svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kai svogūnas pagels ir suminkštės, supilkite vyną, sumažinkite temperatūrą ir dar patroškinkite. Kartais pamaišykite.
Virtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite ir išimkite trynius.
Paruoškite padažą: į nedidelį puodą įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami po truputį supilkite pieną. Įberkite prieskonių (muskatų, druskos, pipirų) ir maišykite, kol paruošite grietinės tirštumo padažą.
Dubenyje sumaišykite keptą faršą, tarkuotus kiaušinių trynius ir pusę paruošto padažo.
Įdarykite šia mase kiaušinių puseles ir sudėkite į kepimo indą.
Užpilkite likusiu padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu, aptepkite pomidorų padažu ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių
Labai sultingas ir nepaprastai skanus patiekalas. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko įdomesnio!