- Varškė, 250 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Sėlenos, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Razinų ar džiovintų spanguolių, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, berkite žiupsnelį druskos. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Berkite sėlenas ir miltus (miltų gali reikėti ir kiek daugiau, jeigu varškė labai šlapia). Įmaišykite razinas ar spanguoles.
Suformuokite varškėčius, juos sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Varškėčius skanaukite su džemu, uogiene.