- jautienos ir kiaulienos faršo, 1 kilogramas
- ryžių, 1 stiklinė
- Svogūnai, 4 vienetai
- Kiaušinis, 1 vienetas
- vandens, 0.5 stiklinės
- česnako, 2 skiltelės
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejaus, 4 valgomieji šaukštai
- Morkos, 3 vienetai
- pomidorų pastos, 5 valgomieji šaukštai
- Miltų, 3 valgomieji šaukštai
- sultinio, 0.5 litro
- riebios grietinėlės, 0.5 stiklinės
Ryžius dedame į verdantį vandenį ir paverdame apie 10 minučių. Atvėsiname. Juos sumaišome su 2 smulkiai supjaustytais svogūnais, faršu, kiaušiniu, 0,5 vandens, smulkintu česnaku, druska pipirais. Formuojame rutuliukus - teftelius ir eilėmis dedame į karščiui atsparų kepimo indą.
Gaminame padažą: 2 svogūnus susmulkiname, apkepiname aliejuje kelias minutes, tada dedame tarkuotas morkas, dar kelias minutes patroškiname. Dedame pomidorų pastą, permaišome. Dedame miltus. Permaišome. Užpilame sultinio ir dar 5 min troškiname. Galiausiai pilame grietinėlės, druskos, pipirų.
Padažą pilame ant teftelių, kepimo indą uždengiama folija ir šauname į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30-40 min.
Tiekiame su bulvių koše, grikiais ar kitu patinkančiu garnyru.
2018-05-31 15:18