- Varškė, 500 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Manų kruopos, 100 gramų
- Miltai, 1 stiklinė
- Druska
- Actu nugesinta soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Saldiklio pagal skonį
- Aliejaus varškėčiams patepti, 1 arbatinis šaukštelis
Varškę išsukite su kiaušiniais, druska, nugesinta soda, manais ir saldikliu. Palikite pusvalandžiui, kad manai išbrinktų.
Įmaišykite miltus, iškočiokite storą dešrą ir supjaustykite į 16 riekučių.
Dėkite varškėčius ant kepimo popieriumi arba folija išklotos skardos (palikite tarpus, nes varškėčiai pučiasi ir plečiasi), patepkite viršų aliejumi, kad neperdžiūtų (pakanka 1 šaukštelio) ir kepkite iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-30 minučių.
Paprastai tokiam varškėčių kiekiui siūloma dėti 200 g cukraus, tačiau jeigu norite, kad jie būtų dietiniai - cukraus reikėtų dėti mažiau, pakeisti jį stevija, trupučiu medaus, arba nedėti visai. Į tešlą taip pat galima įmaišyti saują saulėgrąžų, šiek tiek linų sėmenų ar kviečių gemalų. Varškėčiai išeina minkšti ir purūs, su traškia plutele. 1 varškėčio (be cukraus, be saulėgrąžų ar kitų priedų) kaloringumas - 120 kcal.