- Burokėliai, 3 vienetai
- Balzaminis actas, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Čiobreliai, 1 valgomasis šaukštas
- Česnako skiltelės, 3 vienetai
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Burokėlius nulupkite, supjaustykite nestoromis riekutėmis arba skiltelėmis, sudėkite į dubenį.
Ant viršaus pilkite citrinos sultis, aliejų, actą, perspaustą česnaką, pabarstykite čiobreliais, gerai išmaišykite ir palikite 20 min.
Dar kartą išmaišykite, išdėliokite skardoje ant kepimo popieriaus, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 45-60 min. (priklauso nuo burokėlių storio).