- Purškiamas aliejus
- Sviestinis moliūgas (nuluptas, supjaustytas kubeliais, be sėklų), 750 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Tarkuotas Parmezano sūris, 0.66 stiklinės
- Džiovinti čiobreliai, bazilikai ar kitos žolelės, 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formą papurkškite aliejumi. Sudėkite supjaustytą moliūgą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Pamaišykite ir kepkite 15 min.
Pamaišykite dar kartą, kepkite 5 minutes. Pabarstykite sūriu, žolelėmis ir kepkite dar 5 minutes, arba kol moliūgas suminkštės.
Langvas ir nesudėtingas receptas! Galima valgyti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.