- Malti nesaldūs džiūvėsėliai, 1 stiklinė
- Švieži kapoti krapai, 0.25 stiklinės
- Tirpintas sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakų granulės, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Dideli kiaušiniai, 2 vienetai
- Raugintų/marinuotų agurkų riekutės, 1 stiklinė
- Mėgstamo padažo patiekimui
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Giliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, krapus, tirpintą sviestą, česnakų granules, druską, pipirus. Į kitą dubenį supilkite miltus, trečiame išplakite kiaušinius.
Agurkų riekutes apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, tada po vieną pavoliokite kiaušinių plakinyje, o galiausiai - džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje. Riekutės turi būti padengtos iš abiejų pusių.
Sudėkie į kepimo skardą ir kepkite maždaug 15 minučių.
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanus ir įdomus užkandis. Jeigu norite, kad būtų be gliuteno, džiūvėsėlius galima pakeisti smulkiai kapotais migdolais.