- Menkės filė, 4 vienetai
- Druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Vyšniniai pomidorai, 150 gramų
- Riekutėmis supjaustyta citrina, 1.5 vieneto
- Perspaustos česnako skiltelės, 2 vienetai
- Čiobrelių šakelės, 2 vienetai
- Šviežios kapotos petražolės, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Filė apsausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišykite pomidoriukus (perpjauti nereikia), alyvuogių aliejų, 1 riekutėmis supjaustytą citriną, česnaką ir čiobrelius.
Supilkite į kepimo indą dubens turinį, ant viršaus išdėliokite filė. Kepkite apie 15 minučių.
Patiekite pabarstę petražolėmis, pašlakstę citrinos sultimis, su mėgstamu garnyru.
Šį paprastą ir greitai pagaminamą patiekalą sudėtinga sugadinti, perkepti (nebent ilgam pamirštumėte orkaitėje). Prieskonius taip pat galima rinktis pagal savo skonį.
2020-12-31 10:37