- Lašišos filė, 1 vienetas
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Smulkinti bazilikų lapeliai, 0.25 stiklinės
- Alyvuogių aliejus
- Riekutėmis supjaustyta citrina, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kartu su skarda).
Ant kepimo popieriaus išdėliokite gabaliukais supjaustą filė, pagardinkite ją druska ir pipirais, pabarstykite bazilikų lapeliais, apipurkškite aliejumi, ant viršaus išdėliokite citrinos riekutes.
Iš visų pusių užlankstykite popieriaus kraštus (galima ir užrišti, kad neišsileistų), įkiškite kepti maždaug 25 minutėms.
Prieš patiekdami prakirpkite popierių ir nuimkite citriną.
Toks kepimo būdas leidžia geriau atsiskleisti lašišos skoniui.
2020-07-13 14:09