Orkaitėje kepta lašiša su riešutų plutele

Orkaitėje kepta lašiša su riešutų plutele
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Garstyčios, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Tarkuota citrinos žievelė, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis
  • Švieži smulkinti rozmarinai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Medus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Trintas aitrusis pipiras, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Malti nesaldūs džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 3 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Lašišos filė be odos, 500 gramų
  • Purškiamas aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formą ar skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Viename dubenėlyje sumaišykie garstyčias, česnaką, pipirą, citrinos žievelę, sultis, rozmarinus ir medų, kitame - džiūvėsėlius, riešutus ir aliejų.

  3. Išdėliokite lašišą ant kepimo popieriaus. Aptepkite garstyčių mišiniu, ant viršaus uždėkite džiūvėsėlių ir riešutų mišinio. Paspauskite šaukštu ir dar šiek tiek apipurkškite aliejumi.

  4. Kepkite maždaug 8-12 minučių (priklauso nuo filė storio). Patikrinti galite šakute (jei sminga lengvai - žuvis iškepė).

  5. Patiekite su salotomis ar jūsų mėgstamu garnyru.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą