- Garstyčios, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Tarkuota citrinos žievelė, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Švieži smulkinti rozmarinai, 1 arbatinis šaukštelis
- Medus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Trintas aitrusis pipiras, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Malti nesaldūs džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
- Smulkinti graikiniai riešutai, 3 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Lašišos filė be odos, 500 gramų
- Purškiamas aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formą ar skardą išklokite kepimo popieriumi.
Viename dubenėlyje sumaišykie garstyčias, česnaką, pipirą, citrinos žievelę, sultis, rozmarinus ir medų, kitame - džiūvėsėlius, riešutus ir aliejų.
Išdėliokite lašišą ant kepimo popieriaus. Aptepkite garstyčių mišiniu, ant viršaus uždėkite džiūvėsėlių ir riešutų mišinio. Paspauskite šaukštu ir dar šiek tiek apipurkškite aliejumi.
Kepkite maždaug 8-12 minučių (priklauso nuo filė storio). Patikrinti galite šakute (jei sminga lengvai - žuvis iškepė).
Patiekite su salotomis ar jūsų mėgstamu garnyru.