- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Mėtos (šviežios, smulkintos), 1 valgomasis šaukštas
- Žalieji žirneliai, 90 gramų
- Sūris, 50 gramų
- Sviestas (kepimui), 2 arbatiniai šaukšteliai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Kiaušinius išplakite, kol šiek tiek suputos, įberkite miltus, druską, pipirus, smulkintas mėtas, žaliuosius žirnelius (atitirpinkite, jeigu naudojate šaldytus žirnelius).
Keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite visą arba pusę omleto masės, pasukiokite keptuvę, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Kepkite ant nedidelės ugnies, uždengę apie 3-4 min., tuomet pabarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite ir kepkite dar 2-3 min. iki kol sūris išsilydys.
Vieną keptuvės kraštą kilstelėkite ir atsargiai sulenkite omletą, jį švelniai perstumkite į lėkštę. Jeigu naudojote pusę masės, tai kepkite antrą omletą. Jeigu visą - gausis didelis omletas, jį perpjaukite perpus ir turėsite dvi puikias porcijas.
Omletą galima patiekti su lengvai apvirtais žaliaisiais žirneliais, skrebučiu. Puikiai tiks ir gabalėlis sūdytos ar rūkytos lašišos.