- Smidrai, 800 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Druska
- Pipirai
- Tarkuotas fermentinis sūris
- Poras (nebūtina), 1 vienetas
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Smidrus nuplaukite, apvirkite pasūdytame vandenyje, supjaustykite gabaliukais (palikite maždaug 4-6 cm galus).
Jei norite, kad omletas būtų skanesnis, į puodą įpilkite truputį aliejaus, apkepkite smulkiai supjaustytą porą arba nedidelį svogūną, tada sudėkite smidrus ir kepkite dar maždaug 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su plakiniu.
Suberkite tarkuotą sūrį, viską išmaišykite.
Masę supilkite į riebalais išteptą kepimo formą, kepklite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-30 minučių, arba kol gražiai pagels.
Ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite.
Omletas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.