- Jaunos cukinijos, 2 vienetai
- Pienas, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai, 2 skiltelės
- Sūris, 100 gramų
- Žalumynai, 1 pundelis
- Sviestas (formai patepti), 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Cukinijas stambiai sutarkuokite ir šiek tiek nuspauskite skystį. Į tarkius dėkite labai smulkiai sukapoto arba spaustuku perspausto česnako, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Jeigu neturite jaunų cukinijų, tai tiks ir didesnės, tačiau jų kietą odelę reikėtų nupjauti.
Nupilkite truputį pieno, į jį suberkite miltus ir išplakite, kad neliktų gumuliukų, tuomet supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir viską perplakite.
Kepimo formą (labiausiai tiktų stiklinė arba molinė) ištepkite sviestu, sudėkite tarkuotas cukinijas, supilkite kiaušinių plakinį. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptą omletą pabarstykite smulkintais žalumynais ir tiekite.
Skanus, purus omletas, kuris puikiai tiks pusryčiams ar lengvai vakarienei. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, naminiu pomidorų padažu (pomidorus ištroškinkite su svogūnais ir morkomis, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir pertrinkite).
2017-07-16 19:59