- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Pienas, 300 mililitrų
- Sviestas (formai patepti), 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska. Stipriai ir ilgai plakti nereikia, svarbu, kad masė būtų vienalytė.
Kepimo formą (geriausia naudoti stiklinę arba molinę) patepkite sviestu ir supilkite plakinį.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min., iki kol susidarys rusva luobelė.
Kepimo metu omletas pakyla, o vėliau kiek susmenga - tai normalu. Kepimo metu nevarstykite durelių, kadangi omletas gali visiškai sukristi.
Purus, burnoje tirpstantis omletas, kurį tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis. Omletą galima pagerinti smulkintomis žolelėmis.