- Miltai, 500 gramų
- Pienas, 250 gramų
- Cukrus, 300 gramų
- Mielės, 40 gramų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Obuoliai, 1.5 kilogramo
- Citrinos sultys, 4 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 15 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Cinamonas, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Migdolai, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Nedideliame puode pašildykite pieną. Sumaišykite miltus, druską ir 50 g cukraus, suberkite ant lentos ir padarykite duobutę. Sudėkite mieles ir po truputį supilkite pieną, užminkykite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje 20 minučių.
Obuolius supjaustykite, sėklas ir sėklalizdžius išimkite. Sudėkite į keptuvę, užpilkite vandens, citrinos sulčių, pabarstykite vaniliniu cukrumi. Patroškinkite 15 minučių.
Į tešlą sudėkite minkštą sviestą, 3 šaukštelius cinamono, įmuškite kiaušinį. Vėl išmaišykite ir palikite 40 minučių. Įminkykite likusį cukrų.
Išklokite iškočiota tešla riebalais išteptą skardą, sudėkite obuolius, o ant viršaus - kelis gabaliukus sviesto. Pabarstykite migdolais ir cukrumi, kepkite įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.