- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Grietinė, 1 stiklinė
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Obuoliai, 5 vienetai
- Soda, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Actas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Kepimo formą apiberiame miltais, dedame sviestu apteptą kepimo popieriaus sritulį (jį išpjaukite pagal turimą formą. Formos kraštus irgi patepame sviestu. Į kepimo formą beriame kubeliais pjaustytus, luptus obuolius.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki kol atsiras putos. Krečiame grietinę, beriame miltus.
Sodą nugesiname actu. Arba galime ją keisti kepimo milteliais. Suberiame į tešlą ir permaišome.
Tešlą užpilame ant obuolių.
Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ištraukiame iš orkaitės, 15 min. atvėsiname. Ir išverčiame iš formos. Apiberiame cukraus pudra.
Tiekiame su ledais arba grietinėle.
2016-07-02 12:24