Obuolių pyragas „Šarlotė“

Obuolių pyragas „Šarlotė“
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Miltai, 1.5 stiklinės
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Soda, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Actas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kepimo formą apiberiame miltais, dedame sviestu apteptą kepimo popieriaus sritulį (jį išpjaukite pagal turimą formą. Formos kraštus irgi patepame sviestu. Į kepimo formą beriame kubeliais pjaustytus, luptus obuolius.

  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki kol atsiras putos. Krečiame grietinę, beriame miltus.

  3. Sodą nugesiname actu. Arba galime ją keisti kepimo milteliais. Suberiame į tešlą ir permaišome.

  4. Tešlą užpilame ant obuolių.

  5. Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ištraukiame iš orkaitės, 15 min. atvėsiname. Ir išverčiame iš formos. Apiberiame cukraus pudra.

  6. Tiekiame su ledais arba grietinėle.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Virginija
2016-07-02 12:24
Aciu mieloji,taip nuosirdziai auskiai su meile viska suraset, einu kepti,turejau kita recepta, bet ne visad skanus iseidavo, sekmes Jums
Daiva
2015-02-10 16:55
3 a.s. sodos ir tik 0,5 a.s. acto??? sitiek sodos..kiek pyragu kepu niekada daugiau kaip 1 a.s. sodos nereikejo ir nereikia, ir acto nugesinimui 3/0,5 a.s.neuztektu
nata
2014-10-18 15:21
Ar galima stikline i gramus isversti, taip tiksliau butu, be jokiu staigmenu. Aciu