- Kopūstas, 200 gramų
- Obuoliai, 2 vienetai
- Morka, 1 vienetas
- Svogūnų laiškai, 1 sauja
- Petražolės (šviežios, kapotos), 2 valgomieji šaukštai
- Jogurtas (be priedų), 80 mililitrų
- Medus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Kopūstą, obuolius, morką supjaustykite smulkiomis lazdelėmis, petražoles bei svogūnų laiškus sukapokite. Daržoves sudėkite į indą.
Atskirame indelyje išmaišykite padažą: jogurtą be priedų (geriau naudoti tirštą graikišką jogurtą), sumaišykite su skystu medumi, citrinos sultimis, druska, pipirais ir aguonomis. Aguonų galite ir nenaudoti, tačiau jos suteikia įdomaus, netikėto skonio.
Gautu padažu užtaisykite salotas, jas gerai permaišykite ir tiekite.
Į salotas papildomai galima dėti paprikų ar paeksperimentuoti su obuoliais - naudoti vieną saldesnį ir vieną rūgštų obuolį.