Obuolių apkepas su avižine plutele

Obuolių apkepas su avižine plutele
Ingredientai:
  • Obuoliai, 3
  • Cinamonas, 1
  • Avižiniai dribsniai, 350 gramų
  • Cukrus (geriau rudasis), 2 valgomieji šaukštai
  • Muskato riešutas, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Sviestas, 50 gramų
  • Pienas, 480 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sumaišykite su cinamonu, jeigu obuoliai rūgštūs, tai pagal skonį galite įberti cukraus.

  2. Avižinius dribsnius, cukrų, muskato riešutą, druską sumaišykite, sudėkite smulkiai pjaustytą sviestą (pasilikite sviesto formai patepti), viską ištrinkite.

  3. Formelę (būtų idealu naudoti nedidelę formelę ar formeles iš kurių bus galima valgyti) patepkite sviestu. Sudėkite obuolius, ant viršaus paskleiskite dribsnių masę. Viską užpilkite pienu.

  4. Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. iki kol pienas įsigers į dribsnius ir jie suminkštės. Apkepą galima apiberti cukraus pudra, patiekti su grietinėle ar ledais.

  5. Puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams! Vietoje obuolių galima naudoti ir kitus vaisius, uogas, pavyzdžiui, bananus, vyšnias.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Irena
2016-05-03 12:25
Labai skaniai skamba. Butinai pabandysiu. ☺