Naminių makaronų apkepas su varške

Naminių makaronų apkepas su varške
Ingredientai:
  • Varškė, 200 gramų
  • Grietinė, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Druska
  • Kiaušinio trynys, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus su gabalėliu sviesto, puse trynio, druska ir šaukštu šalto vandens.

  2. Išminkykite tešlą, plonai iškočiokite ir palikite apdžiūti. Supjaustykite juostelėmis.

  3. Sudėkite makaronus į verdantį pasūdytą vandenį, išvirkite ir išgriebkite.

  4. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais, sluoksniuokite apkepą: makaronai - cukraus, varškės, grietinės ir likusio trynio mišinys - makaronai - mišinys.

  5. Kepkite orkaitėje apie pusvalandį.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Daiva
» Rašyti komentarą