- Varškė, 200 gramų
- Grietinė, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 200 mililitrų
- Druska
- Kiaušinio trynys, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sumaišykite miltus su gabalėliu sviesto, puse trynio, druska ir šaukštu šalto vandens.
Išminkykite tešlą, plonai iškočiokite ir palikite apdžiūti. Supjaustykite juostelėmis.
Sudėkite makaronus į verdantį pasūdytą vandenį, išvirkite ir išgriebkite.
Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais, sluoksniuokite apkepą: makaronai - cukraus, varškės, grietinės ir likusio trynio mišinys - makaronai - mišinys.
Kepkite orkaitėje apie pusvalandį.