Naminis pomidorų padažas (kečupas)

Naminis pomidorų padažas (kečupas)
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Minkšti prinokę pomidorai, 1 kilogramas
  • Raudona saldžioji paprika (nebūtina), 1 vienetas
  • Druska, pipirai, cukrus - pagal skonį
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Česnako skiltelės, 3 vienetai
  • Prieskoniai (kalendros, aitrieji pipirai, kmynai) - pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Papriką smulkiai supjaustykite ir 5-7 minutes pakepinkite aliejuje.

  2. Sudėkite susmulkintus svogūnus, pamaišydami kepkite dar 10 minučių.

  3. Pomidorų apačią įpjaukite kryžiuku, pomidorus nuplikinkite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite, tada supjaustykite kubeliais, sudėkite prie svogūnų ir paprikos, gaminkite dar 10 min.

  4. Kol daržovės troškinasi, sugrūskite grūstuvėje prieskonius (kalendras, aitriuosius pipirus, kmynus), česnaką susmulkinkite, viską sudėkite į padažą.

  5. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, cukraus, troškinkite, kol daržovės visiškai suminkštės (jei galite šaukštu sutrinti paprikos ar pomidoro gabaliuką, padažas paruoštas).

  6. Šiek tiek atvėsinkite ir pertrinkite trintuvu iki vienalytės masės.

  7. Receptas ypač pasitarnaus vasaros pabaigoje - rudens pradžioje, kai yra daug prinokusių pomidorų. Nuo tikro kečupo jis, žinoma, skiriasi, todėl teisingiau jį vis dėlto vadinti pomidorų padažu. Jis puikiai tinka prie mėsos, makaronų, skanu užsitepti tiesiog ant duonos. Ilgam laikui jo neprisigaminsite, tačiau savaitę šaldytuve išstovės be problemų.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą