- Cukinija, 3 kilogramai
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 kilogramas
- Cukrus, 2 stiklinės
- Malta saldžioji paprika, 3.5 valgomojo šaukšto
- Aitrioji paprika, 0.5 valgomojo šaukšto
- Actas, 1 stiklinė
- Konservuoti pomidorai, 800 gramų
- Malti juodieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 20
Nulupkite cukinijas ir sutarkuokite norimo dydžio gabaliukais. Susmulkinkite svogūnus ir dėkite juos į dubenį kartu su cukinija. Supilkite konservuotus pomidorus. Užberkite druskos, pipirų, saldžiosios ir aitriosios paprikų miltelių. Viską palikite pastovėti kelioms valandoms.
Į didelį puodą supilkite gautą mišinį, berkite cukraus ir įpilkite acto. Užkaitinkite viską ir pavirkite ant silpnos ugnies, kartais pamaišydami, apie pusvalandį.
Viską supilkite į stiklainius. Turėtų išeiti apie 4 litrai naminio padažo. Galite keisti saldžiųjų ir aitriųjų paprikų kiekius, jeigu norite kitokių skonių. Padažas labai tinka prie makaronų, koldūnų, keptų bulvių. Skanaus!