Naminis batonas

Naminis batonas
Ingredientai:
  • Šiltas vanduo, 650 mililitrų
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Mielės (sausos), 2.5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į stiklinę šilto vandens suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palaukite, kol suputos ir pasklis mielių kvapas. Tuomet supilkite likusį vandenį išmaišykite.

  2. Dalimis, permaišant įsijokite miltus, sumaišytus su druska. Suminkykite minkštą tešlą. Ją palikite pakilkite šiltoje vietoje iki kol tūris padvigubės.

  3. Tuomet tešlą padalinkite į dvi dalis. Sudėkite į skardelę (pavyzdžiui, tiktų pailga kekso skardelė) ar rankomis suformuokite norimos formos kepinius. Juos pridenkite švariu rankšluosčiu ir dar 30 min. pakildinkite šiltoje vietoje.

  4. Paruoštus batonus patepkite aliejumi ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Žinoma, kepimo forma priklauso nuo suformuotų kepinio dydžio, formos, orkaitės ypatybių.

  5. Paprastas, bet labai skanus batonas.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Toma
2017-10-01 20:23
650 vandens ir puse kg miltu??? Jus turbut juokaujat. Tokiam kiekiui vandens gerokai virs kg miltu reikia.
Sandra
2017-03-31 19:04
Manau apie puse kg tikrai uztektu...
Daina
2017-03-30 16:28
Kiek miltų reikia
Gg
2016-11-17 17:11
O koks kiekis miltu?