- Ruginiai miltai, 5 kilogramai
- Vanduo, 2.5 litro
- Druska, 60 gramų
- Kmynai, 1 sauja
- Vanduo, 3 stiklinės
- Ruginiai miltai, 3 stiklinės
- Rūgpienis, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Iš šilto vandens, ruginių miltų ir rūgštaus pieno (rūgpienio) padarykite raugą, palikite jį bent porai dienų šiltoje vietoje.
Trečdalį kepimui skirtų rupių ruginių miltų (apie 2 kg) užplikykite verdančiu vandeniu ir plakite iki vientisos masės.
Kai tešla kiek atvės, įmaišykite raugą. Vėl gerai išplakite, apibarstykite viršų miltais, uždenkite ir palikite kur nors šiltai per naktį.
Ryte supilkite druską, kmynus ir likusius miltus. Išminkykite tešlą, kildinkite ją kelias valandas.
Šlapiomis rankomis formuokite du kepalus. Kepkite juos vidutinio karštumo orkaitėje apie porą valandų, tada apipurkškite plutą vandeniu, duoną uždenkite ir palikite vėsiai.
Pastaba: jeigu ketinate kepti mažesnius kepaliukus, tai užtruks atitinkamai trumpiau.
2016-02-11 08:01