Naminė duona "Rugelis"

Naminė duona "Rugelis"
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai, 5 kilogramai
  • Vanduo, 2.5 litro
  • Druska, 60 gramų
  • Kmynai, 1 sauja
  • Vanduo, 3 stiklinės
  • Ruginiai miltai, 3 stiklinės
  • Rūgpienis, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš šilto vandens, ruginių miltų ir rūgštaus pieno (rūgpienio) padarykite raugą, palikite jį bent porai dienų šiltoje vietoje.

  2. Trečdalį kepimui skirtų rupių ruginių miltų (apie 2 kg) užplikykite verdančiu vandeniu ir plakite iki vientisos masės.

  3. Kai tešla kiek atvės, įmaišykite raugą. Vėl gerai išplakite, apibarstykite viršų miltais, uždenkite ir palikite kur nors šiltai per naktį.

  4. Ryte supilkite druską, kmynus ir likusius miltus. Išminkykite tešlą, kildinkite ją kelias valandas.

  5. Šlapiomis rankomis formuokite du kepalus. Kepkite juos vidutinio karštumo orkaitėje apie porą valandų, tada apipurkškite plutą vandeniu, duoną uždenkite ir palikite vėsiai.

  6. Pastaba: jeigu ketinate kepti mažesnius kepaliukus, tai užtruks atitinkamai trumpiau.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Judita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
vidukas
2016-02-11 08:01
Noreciau issikepti ,bet jau labai didelis kiekis 5kg,nesupratau kiek reik raugui tu miltu ,ar galite parasyti tiksliau 1 duonai issikepti