Morkų pyragas

Morkų pyragas
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Aliejus, 300 mililitrų
  • Vanilės ekstraktas, 10 mililitrų
  • Miltai, 250 gramų
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cinamonas, 1 žiupsnelis
  • Morkos, 350 gramų
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius, aliejų, vanilės ekstraktą išplakite. Į masę berkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas bei kapotus riešutus.

  2. Gautą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą.

  3. Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. iki kol įkištas dantų krapštukas išlįs neapsivėlęs tešla.

  4. Pyragą galite glazūruoti mase iš kreminės varškės ir sviesto (2 dalys varškės ir 1 dalis sviesto), glazūrą pasaldinkite cukraus pudra pagal skonį. Taip pat galite papuošti graikiniais riešutais.
    Iškeptą pyragą galima tiesiog apiberti cukraus pudra ar saikingai aplieti medumi.

    Neglaistyto pyrago saldumas labai priklauso nuo turimų morkų skonio, nes papildomai cukraus nededama.

  5. Morkų pyragą galite pagardinti į tešlą pridėję razinų, džiovintų spanguolių, truputį nutarkuotos apelsino ar citrinos žievelės.

Porcijų skaičius: 15
» Rašyti komentarą
» Komentarai
[email protected]
2021-07-04 21:31
Morkų pyragas
Rasa
2021-03-05 10:36
O galima sodos nedet?
Jurga
2019-09-30 18:23
Kepiau pyraga, skonis geras, tik labai jau jisai gavosi riebus...
Dovilė
2019-04-20 16:11
Pyragas iš ties nuostabus. Visiems visada l.patinka.Rekomeduoju.
Asta
2015-03-04 15:45
Sita recepta naudoju jau 7 metus, jis paimtas is allrecipies.com visad dedu apie 150 cukraus i tesla, be jo pyragas tikrai bus neskanus. Krema daryti reiktu su 115g sviesto kamb. temp. Issukant ji su 225 g. Philadelphia kremo ir 180-200g cukr pudros. Sukt kol nebus bumbuliuku (as tai darau mikseriu). Tas pyragas skanus ir antra diena. Pries tepant krema pyraga atsaldykit. Labai patinka visiem vaikam!!!