- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Aliejus, 300 mililitrų
- Vanilės ekstraktas, 10 mililitrų
- Miltai, 250 gramų
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cinamonas, 1 žiupsnelis
- Morkos, 350 gramų
- Smulkinti graikiniai riešutai, 100 gramų
Kiaušinius, aliejų, vanilės ekstraktą išplakite. Į masę berkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas bei kapotus riešutus.
Gautą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą.
Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. iki kol įkištas dantų krapštukas išlįs neapsivėlęs tešla.
Pyragą galite glazūruoti mase iš kreminės varškės ir sviesto (2 dalys varškės ir 1 dalis sviesto), glazūrą pasaldinkite cukraus pudra pagal skonį. Taip pat galite papuošti graikiniais riešutais.
Iškeptą pyragą galima tiesiog apiberti cukraus pudra ar saikingai aplieti medumi.
Neglaistyto pyrago saldumas labai priklauso nuo turimų morkų skonio, nes papildomai cukraus nededama.Morkų pyragą galite pagardinti į tešlą pridėję razinų, džiovintų spanguolių, truputį nutarkuotos apelsino ar citrinos žievelės.
2021-07-04 21:31