- Miltai, 160 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Morkos, 3 vienetai
- Aliejus, 100 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Muskato riešutas, 1 žiupsnelis
- Graikiniai riešutai, 1 sauja
- Kreminis sūri, 200 gramų
- Grietinėlė (riebi), 100 mililitrų
- Cukraus pudra, 150 gramų
Aliejų išplakite su cukrumi, tuomet įmuškite kiaušinius ir plakite iki kol masė pašviesės ir bus puri.
Atskirame indelyje sumaišykite sausus ingredientus: persijokite miltus, įsijokite kepimo miltelius, cinamoną ir muskato riešuto miltelius. Mišinį dalimis, kaskart perplakant įmaišykite į aliejaus, cukraus ir kiaušinių masę. Viską išplakite iki vienalytės konsistencijos.
Į tešlą įmaišykite smulkia tarka sutarkuotas morka, be papildomų riebalų pakepintus ir pasmulkintus graikinius riešutus (truputį pasilikite papuošimui).
Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Kol keksiukai kepa, pasiruoškite kremą: kreminį sūrį sumaišykite su cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir gerai išplakite. Kremą šiek tiek pašaldykite šaldytuve.
Iškeptus keksiukus atvėsinkite, konditeriniu švirkštu užpurkškite kremo ir apiberkite riešutais.
Keksiukus galima kepti ir be riešutų arba graikinius riešutus keisti migdolais, kokosų drožlėmis. Keksiukai skanūs ir be kremo kepurės.
Labai kvapnūs, skanūs ir puošnūs keksiukai!
2015-10-16 12:19