Morkų chalva

Morkų chalva
Ingredientai:
  • Morkos, 4 vienetai
  • Kondensuotas pienas, 0.5 skardinės
  • Sviestas, 50 gramų
  • Džiovinti vaisiai, 1 saujelė
  • Pistacijos, 1 saujelė
  • Kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Išlydykite keptuvėje sviestą ir dėkite į ją džiovintus vaisius. Pakepkite apie 2 minutes ant silpnos kaitros.

  2. Dėkite į keptuvę smulkiai tarkuotas morkas, berkite kardamono prieskonius ir patroškinkite uždengtu dangčiu apie 25 minutes.

  3. Gerai išmaišykite morkas ir vaisius bei pilkite kondensuotą pieną (jei neturite jo, tinka ir stiklinė pieno). Viską dar patroškinkite apie 20 minučių.

  4. Patiekite ant viršaus pabarstę smulkintų pistacijų gabaliukų. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Rugilė
» Rašyti komentarą