Moliūgų uogienė

Moliūgų uogienė
Ingredientai:
  • Moliūgai, 3 kilogramai
  • Apelsinai, 2 vienetai
  • Citrina, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgą ir vaisius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais.

  3. Apelsinus ir citriną supjaustykite riekutėmis ir sudėkite kartu su moliūgu į puodą.

  4. Supilkite cukrų, išmaišykite.

  5. Pavirkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį, tada nukaiskite ir palikite 4-6 valandoms, kol visiškai atvės.

  6. Vėl užkaiskite ant silpnos ugnies ir virkite, ko išvirs.

  7. Sudėkite į sterilius indelius, užsukite ir pastatykite apvertę. Apsukite rankšluosčiu ir palikite, kol visiškai atvės.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Nijole
2020-11-26 16:01
Su odele ar be odeles dedasi citrina ir apelsinai
Kristina
2019-09-20 19:41
Ar vaisius be odeliu deti ar su??????
Dovile
2018-09-11 13:52
Ar apelsinus ir citrina nulupti ar su odele pjaustyti?
Krisina
2017-11-04 14:37
Laba skanu dar darysiu
rimas
2017-10-05 14:04
ok