Moliūgų meduolis

Moliūgų meduolis
Ingredientai:
  • sviesto, 180 gramų
  • Medus, 140 gramų
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Tarkuotas moliūgas, 250 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Miltai, 350 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Imbiero milteliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Rudasis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Truputį sviesto pasilikite kepimo formai patepti. Likusį sviestą išlydykite, sumaišykite su medumi. Masei šiek tiek pravėsus įmaišykite paplaptą kiaušinį ir šią masę sumaišykite su moliūgo tarkiais.

  2. Tuomet įmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbiero miltelius, cukrų.

  3. Paruoštą tešlą sukrėskite į sviestu pateptą formą, viršų apiberkite ruduoju cukrumi (arba paprastu cukrumi, bet tai nėra būtina). Kepkite apie valandą iki kol gražiai pakils ir paruduos. Bent 10 min. palaikykite formoje, tuomet išimkite, leiskite šiek tiek atvėsti ir pjaustykite.

  4. Puikiai tinka pusryčiams ar prie arbatos puodelio, skanu užsitepti sviesto ar džemo.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
alina ki
2019-03-02 10:07
nedejau to 100g cukraus, nes idejus medaus jau jautesi saldumas, ir mano skoniui vis vien per saldus. Jei kepsiu dar karta, desiu maziau medaus ir kokiu nors papildomu prieskoniu (muskato, cinamono ir gvazdikelio turbut)