Moliūgų ir voveraičių sriuba

Moliūgų ir voveraičių sriuba
Ingredientai:
  • Moliūgų minkštimas, 600 gramų
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Grietinėlė, 300 mililitrų
  • Voveraitės, 250 gramų
  • Kumpis, 100 gramų
  • Petražolės, 1 pundelis
  • Provanso žolelės, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgą ir nuskustas bulves supjaustykite kubeliais.

  2. Įpilkite į puodą aliejaus, įkaitinkite, sudėkite daržoves, suberkite žolelių mišinį ir patroškinkite keletą minučių. Užpilkite 1,5 l verdančio vandens, virkite neuždengę 20 minučių. Viską, sutrinkite elektriniu smulkintuvu, pagardinkite druska, vėl užkaiskite, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pakaitinkite.

  3. Voveraites 5-10 minučių pakepkie aliejuje, sudėkite į sriubą, pavirkite 2 minutes ir nukaiskite. Uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek pastovėti. Pabarstykite smulkintais žalumynais.

  4. Patiekite su sausoje keptuvėje pakepintu kumpiu.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Paulina
» Rašyti komentarą