- Moliūgų minkštimas, 600 gramų
- Bulvės, 3 vienetai
- Grietinėlė, 300 mililitrų
- Voveraitės, 250 gramų
- Kumpis, 100 gramų
- Petražolės, 1 pundelis
- Provanso žolelės, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Moliūgą ir nuskustas bulves supjaustykite kubeliais.
Įpilkite į puodą aliejaus, įkaitinkite, sudėkite daržoves, suberkite žolelių mišinį ir patroškinkite keletą minučių. Užpilkite 1,5 l verdančio vandens, virkite neuždengę 20 minučių. Viską, sutrinkite elektriniu smulkintuvu, pagardinkite druska, vėl užkaiskite, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pakaitinkite.
Voveraites 5-10 minučių pakepkie aliejuje, sudėkite į sriubą, pavirkite 2 minutes ir nukaiskite. Uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek pastovėti. Pabarstykite smulkintais žalumynais.
Patiekite su sausoje keptuvėje pakepintu kumpiu.