Moliūgų ir morkų sriuba su imbieru

Moliūgų ir morkų sriuba su imbieru
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Moliūgas, 1 kilogramas
  • Imbieras, 150 gramų
  • Morkos, 500 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Vanduo, 1 litras
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuvalykite imbiero odelę (tą patogiausia padaryti šaukštu, tiesiog braukite, tarsi skusdami). Plonai supjaustykite.

  2. Nupjaustykite moliūgo žievę, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite stambiais kubeliais. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. iki kol moliūgas suminkštės. Orkaitėje apkepto moliūgo aromatas ir skonis bus dar sodresnis.

  3. Puode įkaitinkite likusį aliejų, jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, nedideliais gabaliukais pjaustytas ar tarkuotas morkas. Sudėkite keptą moliūgą, imbierą. Supilkite vandenį (galima pakeisti sultiniu).

  4. Sriubą pagardinkite druska, pipirais, virkite apie 20 min. iki kol visos daržovės bus minkštos. Sriubą pertrinkite, dar minutėlę pavirkite. Jeigu sriuba jums per tiršta, įpilkite dar šlakelį vandens ir užvirinkite.

  5. Sriubą tiekite su patinkančiais priedais: skrudintomis moliūgų sėklomis arba saulėgrąžomis, šlakeliu grietinėlės ar kokosų pieno, čili pipirų dribsniais, skrebučiais, labai tinka pagardinti žiupsneliu cinamono.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą