- Smulkiai tarkuotas moliūgas, 2 stiklinės
- Kefyras, 250 mililitrų
- Manų kruopos, 1.5 stiklinės
- Kepimo milteliai arba soda, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Vanduo, 0.5
- Kokoso drožlės, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus formai patepti
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Citrina, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sumaišykite moliūgą, pusę stiklinės cukraus, druską, manus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, kefyrą. Supilkite į riebalais išteptą kepimo indą (neleiskite manams išbrinkt).
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 40-45 minutes.
Sumaišykite vandenį, likusį cukrų ir šiek tiek citrinos sulčių, užvirinkite ir pavirkite 3 minutes. Atvėsinkite, apipilkite karštą pyragą ir pabarstykite kokoso drožlėmis.
Neišsigąskite, jei sirupo atrodys per daug - per 30-40 minučių jis susigers.