Moliūgų ir manų kruopų pyragas

Moliūgų ir manų kruopų pyragas
Ingredientai:
  • Smulkiai tarkuotas moliūgas, 2 stiklinės
  • Kefyras, 250 mililitrų
  • Manų kruopos, 1.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai arba soda, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 1.5 stiklinės
  • Vanduo, 0.5
  • Kokoso drožlės, 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus formai patepti
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Citrina, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite moliūgą, pusę stiklinės cukraus, druską, manus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, kefyrą. Supilkite į riebalais išteptą kepimo indą (neleiskite manams išbrinkt).

  2. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 40-45 minutes.

  3. Sumaišykite vandenį, likusį cukrų ir šiek tiek citrinos sulčių, užvirinkite ir pavirkite 3 minutes. Atvėsinkite, apipilkite karštą pyragą ir pabarstykite kokoso drožlėmis.

  4. Neišsigąskite, jei sirupo atrodys per daug - per 30-40 minučių jis susigers.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Vaida
» Rašyti komentarą