- Moliūgų minkštimas, 1 kilogramas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Raudonas pipiras, 1 vienetas
- Tarkuotas imbieras, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Lęšiai, 200 gramų
- Grietinėlė, 50 gramų
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirkite lęšius.
Apkepkite aliejuje svogūną ir česnaką, užpilkite verdančiu vandeniu ir sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną
Likus nedaug iki virimo pabaigos, sudėkite pipirą, druską, imbierą, supilkite citrinos sultis.
Sudėkite lęšius, pavirkite dar 3 minutes ir nukaiskite.
Pertrinkite, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir patiekite.