Minkšti sausainiai su riešutais ir šokolado gabaliukais

Minkšti sausainiai su riešutais ir šokolado gabaliukais
Ingredientai:
  • Miltai, 400 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 225 gramai
  • Rudasis cukrus, 170 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Šokoladas, 350 gramų
  • Pistacijos, 80 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Stambiai sutarkuokite šokoladą, riešutus sukapokite.

  2. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite rudąjį ir paprastą smulkų cukrų.

  3. Gerai išmaišykite elektriniu maišytuvu, kad išeitų puri masė, tada nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Atskirai į kitą dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir įmaišykite kepimo miltelių.

  4. Šį mišinį suberkite ant sviesto, kiaušinių bei cukraus masės, gerai išsukite. Suberkite riešutus ir šokoladą bei labai atsargiai išmaišykite.

  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos dėkite suformuotus sausainiukus (kepant sausainiai kils ir plėsis į kraštus, todėl palikite pakankamai didelius tarpus).

  6. Galima prieš darant sausainius tešlą apie 15 min. palaikyti šaldytuve - tada tešla ne taip lips prie rankų. Kepkite orkaitėje apie 10-15 min.

Porcijų skaičius: 4
» Rašyti komentarą