Migdolų pienas

Migdolų pienas
Ingredientai:
  • Migdolai, 4 stiklinės
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilės ekstraktas, 2 lašai
Gaminimo instrukcija:
  1. Migdolus gerai perplaukite. Užpilkite švariu vandeniu ir palikite bent 6 valandoms, geriausia pamirkyti pernakt.

  2. Išmirkusius migdolus sudėkite ant virtuvinio rankšluostuko, susukite į jį ir gerai patrinkite rankomis - taip nesunkiai pašalinsite didžiąją dalį luobelių, jų likučius nuvalykite rankomis.

  3. Nuvalytus migdolus dėkite į maisto smulkintuvą, pilkite stiklinę vandens, įlašinkite migdolų ekstrakto, dėkite medaus ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu labai sunku smulkinti, tai pilkite dar šlakelį vandens. Migdolų masę peroškite virš puodo, šaukštu gerai išspaudžiant skystį iš likusių išspaudų (jų neišmeskite, galėsite įmaišyti į kepinius). Gautą migdolų pieną supilkite į stiklainiuką, užsukite ir laikykite šaldytuve.

  4. Migdolų pienas yra puiki ir sveika alternatyva karvės pienui. Jame daug kalio ir magnio, kalcio, vitaminų E ir A, nemažai mononesočiųjų riebalų rūgščių, nėra cholesterolio ir labai mažai natrio.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą