Migdolų keksas

Migdolų keksas
Ingredientai:
  • Migdolai, 150 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Miltai, 100 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Amareto likeris, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinių tryniai, 3 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Migdolus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min., tuomet jie lengvai išsiners iš apvalkalo. Nuluptus migdolus permalkite mėsmale arba sutrinkite maisto smulkintuvu - turi gautis smulkus trupiniai, bet ne miltai.

  2. Kambario temperatūros sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti) išsukite su cukrumi, į masę pilkite amareto likerio (nebūtina, taip pat galima pakeisti keliais lašais amareto esencijos), įmuškite kiaušinį bei sudėkite trynius. Masę gerai permaišykite. Ir ją galiausiai įmaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir smulkintus migdolus.

  3. Kekso ar pyrago formą patepkite sviestu, sukrėskite ir išlyginkite tešlą. Kepkite iki 170 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

  4. Keksą galima pagardinti pridėjus šviežių ar džiovintų vyšnių.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Neringa
2016-03-19 18:16
Pamiršau paminėti, kad kepiau tik pusvalandį, o ne apie valandą...
Neringa
2016-03-19 16:42
Labai skanus, bet reikia daug pastangų ir laiko kol nulupi riešutus, o be to dar vargau bemaldama riešutus el. mėsmale (ji užsikiso - tiesiog užsiklijavo).Gal geriau juos sumalčiau kavamale su visom luobom).