Migdolinis pyragas su šokoladu

Migdolinis pyragas su šokoladu
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Sviestas, 150
  • Kakava, 1 valgomasis šaukštas
  • Kartusis šokoladas, 2 vienetai
  • Grietinėlė, 80 mililitrų
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Migdolai, 200 gramų
  • Riebi grietinėlė kremui, 250 gramų
  • Stipri kava, 50 mililitrų
  • Romas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pašildykite sviestą, medų ir šokoladą, sudėkite kakavą ir cukrų, išmaišykite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Įmaišykite trynius, baltymus padėkite į šaldytuvą.

  2. Sudėkite maltus riešutus, supilkite grietinėlę. Kol paruošite šią masę, baltymai atšals ir juos bus galima išplakti su druska. Atsargiai įmaišykite plakinį.

  3. Formą patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi, sudėkite tešlą.

  4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 minučių, atvėsinkite ir išimkite iš formos.

  5. Paruoškite kremą: išplakite riebią grietinėlę su cukraus pudra, supilkite kavą ir romą, išmaišykite ir aptepkite pyragą. Viršų galima pabarstyti tarkuotais riešutais, šokolado drožlėmis arba tirpintu šokoladu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Goda
» Rašyti komentarą