Mėsiška sriuba su grikiais

Mėsiška sriuba su grikiais
Ingredientai:
  • Mėsa, 300 gramų
  • Morka, 0.5 vieneto
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Grikių kruopos, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Pipirai
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį, užvirinkite, pavirkite 5 minutes ir nuplaukite su šaltu vandeniu, o skystį išpilkite. Vėl užkaiskite puodą švaraus vandens.

  2. Mėsą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite temparatūrą.

  3. Virkite apie 1 valandą. Tada sudėkite tarkuotą morką, pjaustytas bulves, grikius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite dar apie 20 minučių.

  4. Išpilstykite į lėkštes, pabarstykite žalumynais ir patiekite.

  5. Skaniausia sriuba išeina su šonkauliukais.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Silvija
» Rašyti komentarą