- Mėsa, 300 gramų
- Morka, 0.5 vieneto
- Svogūnas, 1 vienetas
- Bulvės, 3 vienetai
- Grikių kruopos, 0.5 stiklinės
- Druska
- Pipirai
- Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Mėsą nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį, užvirinkite, pavirkite 5 minutes ir nuplaukite su šaltu vandeniu, o skystį išpilkite. Vėl užkaiskite puodą švaraus vandens.
Mėsą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite temparatūrą.
Virkite apie 1 valandą. Tada sudėkite tarkuotą morką, pjaustytas bulves, grikius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Virkite dar apie 20 minučių.
Išpilstykite į lėkštes, pabarstykite žalumynais ir patiekite.
Skaniausia sriuba išeina su šonkauliukais.