Mėlynių mafinai su sėlenomis

Mėlynių mafinai su sėlenomis
Ingredientai:
  • Sėlenos, 85 gramai
  • Pienas, 230 mililitrų
  • Obuoliai (nedideli), 2 vienetai
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Cukrus, 140 gramų
  • Vanilės ekstraktas (nebūtina), 3 lašai
  • Miltai, 120 gramų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Mėlynės, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sėlenas užpilkite pienu ir palikite brinkti 10 min.
    Obuolius sutarkuokite, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vanilės ekstraktu (jeigu jį naudojate). Sudėkite pieno ir sėlenų mišinį, miltus, sodą, druskos.

  2. Masę išmaišykite iki vienalytės konsistencijos, įmaišykite mėlynes.

  3. Masę padalinkite į keksiukams ir mafinams skirtoje skardoje, iš nurodyto kiekio gaunasi 12 mafinų.

  4. Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

  5. Puikus ir sveikas pasirinkimas pusryčiams! Mėlynes galite pakeisti kitomis uogomis, džiovintais vaisiais ir uogomis, riešutais, sėklomis.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą