Melionų džemas

Melionų džemas
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Nuluptas melionas be sėklų, 500 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Pusės citrinos sultys
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptą melioną be sėklų supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą. Suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Pastatykite virti ant silpnos ugnies, kad nesusidarytų putų.

  2. Kai melionas suminkštės, pertrinkite viską elektriniu trintuvu.

  3. Kai masė ims tirštėti, arbatinį šaukštelį džemo padėkite į šaldiklį 2 minutėms. Jei konsistencija jus tenkina, puodą galima nukaisti.

  4. Masę supilkite į sterilų stiklainį iki kaklelio, uždenkite dangteliu ir apverskite.

  5. Toks džemas puikiausiai išsilaiko 6-12 mėnesių. Galima tiekti su skrebučiais, tepti ant duonos, valgyti su sūriu ar blyneliais, naudoti įvairiems įdarams. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą