- Tamsios pupelės (virtos arba konservuotos), 2 stiklinės
- Konservuoti kukurūzai, 1 stiklinė
- Pomidorai, 2 vienetai
- Paprika, 1 vienetas
- Avokadas, 1 vienetas
- Svogūnas (geriau raudonasis), 1 vienetas
- Kalendra, 1 saujelė
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Žaliosios citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, pipirai, čili, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Pomidorus, papriką ir avokadą supjaustykite kubeliais, svogūną ir kalendrą labai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su perplautomis pupelėmis, kukurūzais, pagardinkite aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis, pagal skonį įberkite druskos, pipirų, čili (galima dėti ir šviežio, smulkiai pjaustyto čili pipiro, jeigu turite ir mėgstate aštriai).
Šias salotas taip pat galima tiekti šiltas - tik tuomet jas ruoškite be avokado ir iškart nepilkite žaliosios citrinos sulčių, o likusius sumaišytus ingredientus tiesiog pašildykite įkaitintoje keptuvėje intensyviai maišant. Sulčių užpilkite tiekiant. Šiltas salotas taip pat galima apiberti tarkuotu čederio sūriu.
Salotas galite tiekti su kukurūzų traškučiais arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.