- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Ryžiai, 1.5 stiklinės
- Sultinys, 3 stiklinės
- Petražolės, 1 pundelis
- Kalendra, 1 sauja
- Čili pipiras, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnako skiltelės, 2 skiltelės
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Kombaine sutrinkite petražoles, kalendras, čili, svogūnus, česnako skiltelę su puse stiklinės sultinio. Jeigu neturite kombaino, tai labai smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suverskite ryžius ir juos apkepinkite iki auksinės spalvos. Ryžiams apkepus juos sumaišykite su žolių mišiniu ir užpilkite likusiu sultiniu.
Vis pamaišant leiskite ryžiams virti iki kol jie suminkštės. Stebėkite, ar nesvyla ir ar užtenka sultinio - jeigu trūksta, tai įpilkite dar šiek tiek sultinio arba vandens.
Ryžiams išvirus paididinkite ugnį ir intensyviai maišykite ryžius iki kol nugaruos vanduo.Tinka valgyti vienus arba tiekti kaip garnyrą.