- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Citrina, 2 vienetai
- Miltai, 150 gramų
- Skystas medus, 6 valgomieji šaukštai
- Kalendros sėklos, 1 valgomasis šaukštas
- Malti migdolai, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Patepkite specialią kepimo skardą pyragui su šiek tiek sviesto.
Dubenyje sutrinkite sviestą su cukrumi ir gerai išmaišykite. Įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite valgomą šaukštą miltų ir vėl gerai išmaišykite. Tuomet įmuškite likusius kiaušinius ir įtarkuokite citrinos žievės, bei įspauskite citrinos sulčių.
Pilkite į tą patį dubenį skystą medų ir maišykite.
Kitame dubenyje išmaišykite kalendros sėklas, likusius miltus, kepimo miltelius, migdolus. Tuomet juos supilkite į pirmąjį dubenį ir vėl gerai išmaišykite.
Kepkite pyragą orkaitėje apie 50 minučių, kol švelniai paruduos jo viršus. Pabarstykite, jei norite, prieš patiekdami, ant pyrago dar kalendros sėklų. Skanaus!